Ludo Slabbaert

Ik was reeds als kind gefascineerd door een bekende fotograaf, Minderbroeder pater Longinus De Munter die bij mijn ouders als vriend aan huis kwam en dikwijls fotografeerde.

Later volgde ik avondles aan de Academie van Antwerpen in het deeltijds Kunstonderwijs.

Ik werd ook zo’n 35 jaar geleden lid van de Koninklijke Fotoclub van Merksem vzw. Daar was ik gedurende vijf jaar voorzitter. Nu ben ik lid van de Fotografische Kring Iris.

In oktober 2011 hield ik mijn eerste solotentoonstelling in de Parkbib van Merksem. Verder hield ik reeds verschillende solotentoonstellingen in St-Gillis-Waas, Berchem, Rupelmonde, Antwerpen Linkeroever en onlangs nog in het prestigieuse Museo de Nerja (Spanje) alsook in de Antiqua Acucarera van Torre del Mar (Spanje).

Jaarlijks neem ik deel aan groepstentoonstellingen van ondermeer Fotokring IRIS en van KBCart.

In 2012 had ik het genoegen geselecteerd te zijn voor BOZAR in de CANVASCOLLECTIE.

Vroeger werkte ik graag met oude glasnegatieven en met de technische camera. Het zelf ontwikkelen en afdrukken van de negatieven op groot formaat was mijn passie.

Mijn huidig werk bestaat vooral uit digitale fotografie met een thermische camera. Ik bestudeer hiermee de invloed van warmte op onze omgeving. Door het mengen van een thermische met een normale foto ontstaat een beeld waarbij de juiste temperatuur van ieder onderwerp zichtbaar wordt. Om tot een zo juist mogelijk beeld te komen maak ik ook gebruik van AI.

more work