Jacques Destrooper

“Ik voel al jong de tekenmicrobe en volg de tekenopleiding aan de Kon. Academie in Dendermonde. Als 15-jarige en los van de Academie, schilder ik het portret van mijn jong overleden zus, op basis van een foto en in olieverf. Daarna volgen een reeks realistische schilderijen, tekeningen in houtskool, pen & sanguine en pastels….,  

Mijn schilderstijl evolueert snel met een eigen visie op magisch-realisme/ surrealisme. Grote inspiratiebron en idool, Salvador Dali, die excelleert in technisch meesterschap, ongebreidelde fantasie, originaliteit en…. durf. 

In 1984 open ik een kleine kunstgalerij in Dendermonde en enthousiasmeer het publiek voor mijn nieuwe schilderstijl. In 1998 verhuis ik naar Mechelen waar het kunst- en cultureel platform groter is en de visie van de modale toeschouwer…. ruimer hoewel nog mondjesmaat. Ik schilder onder het pseudoniem Santiago Salmon waarbij ik artistiek eigenzinnig mijn weg volg en niet ‘naar de mond’ van de kijker schilder.

De meeste spontane appreciatie en feedback van het publiek ondervind ik in … Nederland en dàt is precies mijn drijfveer. Die oprechte interesse en boeiende interactie houdt me artistiek gaande en… meer hoef ik niet.

Nu leg ik de spreekwoordelijke schrijfpen neer want….. de penselen wachten.”

more work