Herman Van Hecke

Herman Van Hecke is een polyvalente kunstbeoefenaar, opgeleid aan Sint-Lukasacademie te Brussel in verschillende disciplines: tekenen, specialisatie tekenen, kleur, schilderkunst en vrije grafiek met specialisatie.

Hij werkt steeds naar eigen waarneming vaak vastgelegd via de fotografie en geïnspireerd door zijn wereldreizen. Zo zie je in het grafisch werk bv. de invloed van houtgravures die hij in Japan ontdekte.
De figuratieve stijl is herkenbaar maar gekenmerkt door een eigen interpretatie en medebepaald door de toegepaste techniek. Naar zijn opvatting  is de waarneembare werkelijkheid onuitputtelijk, tenminste als men niet alleen kijkt maar ook wil zien. De gebruikte technieken zijn uiteenlopen : ets, aquatint, lino, houtgravure en litho, soms in combinatie met aquarel; ook schilderkunst en pasteltekeningen zijn favoriete media. In zijn grafisch werk is de paradoxale invloed van de schilderkunst waarneembaar zodat elke afdruk of bewerking eigenlijk uniek is. Expressieve kleuren zijn bijna in alle werken aanwezig.     

more work